Over Studio Schurk

Studio Schurk is een creatieve illustratie- en animatie studio in hartje Rotterdam, opgericht door Miriam Knijff en Wendy van Veen. De twee – toen nog schurkjes in de dop – ontmoetten elkaar per toeval bij een concert. Al snel bleek dat ze één gezamenlijk doel hadden: de wereld veroveren met hun designskills. Miriam en Wendy besloten hun liefde voor illustraties en animaties te bundelen tot een superkracht. Als een team deden ze ervaring op bij meerdere ontwerp- en internetbureaus. In 2011 maakten ze de grote sprong en hebben ze samen Studio Schurk opgericht.

Studio Schurk werkt voor lokale & regionale overheden en opdrachtgevers in de zorg, het onderwijs, retail, MKB, kunst- & cultuur en de non-profit sector. Studio Schurk beschikt over een flexibele schil van ontwerpers, websitebouwers, tekstschrijvers, fotografen en overige off- en online specialisten.

Wendy is Studio Schurks Super Illustrator. Ze creëert iconische illustraties en kloeke karakters die de wereld verblijden. Ook zet ze haar superkracht in voor het maken van infographics en is ze altijd te porren voor live tekenen tijdens evenementen. Miriam is Studio Schurks Super Animator. Ze brengt werelden tot leven in adembenemende animaties en leuke gifjes.

In 2019 is Studio Schurk ook gestart met een leuke webshop die de liefde voor creativiteit laat zien; SchurkStore. SchurkStore verkoopt mooie geboorteposters op maat, grappige kaarten en andere creatieve producten.

Het hoofdkwartier van Studio Schurk zit in Tim’s limonade fabriek, aan de Rotte in Rotterdam.