De koning

Petflat is een nieuw te starten platform waar vlogs geplaatst worden over het houden en de verzorging van huisdieren. Petflat richt zich op dieren die te houden zijn in een kleine ruimte zoals vissen, reptielen en knaagdieren. In de vlogs worden tips gegeven voor het kiezen van het juiste huisdier, de verzorging van de dieren en de omgeving die nodig is om de dieren goed te kunnen houden.

klant is koning
klantvraag

Het dilemma

Het beeldmerk moet de stijl bepalen van het nieuwe vlog platform. Omdat het platform nog niet gestart is wordt het beeldmerk het startpunt voor de visuele identiteit van de website en vlog video’s. Het beeldmerk moet goed online bruikbaar zijn. Voor online gebruik is het belangrijk dat het beeldmerk goed leesbaar is bij klein gebruik. Het beeldmerk moet zonder tekst ook duidelijk maken waar de website over gaat omdat deze als logo in de video’s zonder tekst geplaatst zal gaan worden. Verder zullen er versies ontwikkeld worden voor gebruik als avatar op Facebook en Youtube en voor de omslagfoto’s van de social media sites.

De buit

Het beeldmerk is duidelijk, herkenbaar en vrolijk. Ook als het beeldmerk klein gebruikt zal gaan worden, bijvoorbeeld online of over video’s blijft het duidelijk en herkenbaar. Het beeldmerk bevat een grapje: de schildpad heeft in plaats zijn huisje een flat op zijn rug. Later zou de schildpad nog kunnen worden afgewisseld met verschillende dieren die een huisje op hun rug hebben zoals een slak.

de ontwerp opdracht
© Copyright 2019 - Studio Schurk