De koning

Ontwikkelingen als Internet of Things, Big Data en het gebruik van sensoren zijn niet meer weg te denken uit de snel veranderende maatschappij. BeSense combineert deze trends om door middel van sensoren gebouwen slimmer, gezonder en schoner te beheren! Sensoren in het gebouw meten de bezetting én de kwaliteit van de lucht. BeSense is een product van Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU. Studio Schurk maakte de product animatie, character illustraties en tekeningen voor de website.

klant is koning

klantvraag

Het Dilemma

BeSense is een goed product, maar het product heeft wat uitleg nodig over de werking om mensen te overtuigen van het nut van de sensoren. Het is lastig om de aandacht te krijgen, en mensen hebben geen tijd om heel veel tekst te lezen. Daarnaast was het product nog in ontwikkeling en ontbrak er goede product fotografie. Daarom is er besloten een product- en uitleg animatie in eèn te maken waarmee in 90 seconden kan worden uitgelegd wat de werking van BeSense is.

De buit

De animatie van BeSense is zowel een uitleg animatie als een product animatie, door het product uit te leggen komen de unique selling points en de voordelen naar voren. In de animatie spreken we alle doelgroepen aan die baat gaan hebben bij de sensoren: de gebouwbeheerder, de schoonmaker en de medewerkers. Secure Design ontwikkelde de website, waarvoor wij de character designs en illustraties hebben gemaakt die zijn afgeleid uit de animatie voor een consistence stijl.

de ontwerp opdracht

© Copyright 2019 - Studio Schurk