De koning

De Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ) bestaat uit 3 middelbare scholen in Zoetermeer. Het Atrium is een school voor praktijk onderwijs, het Stedelijk College is een school voor VMBO en het Picasso Lyceum biedt onderwijs op alle niveau’s.

Proforma visual identity i.s.m. studio Schurk (Ontwerpers: Wendy van Veen & Miriam Knijff)

klant is koning

klantvraag

Het dilemma

Al vele jaren is er een uitgave van de scholen voor leerlingen die in groep 8 zitten: het boekje “Naar de brugklas”. In dit boekje krijgen leerlingen voorlichting over de middelbare school. Het boekje wordt elk jaar met enthousiame ontvangen en blijkt een handig hulpmiddel voor de eerste vragen over de middelbare school. Echter doordat de niveau’s van de leerlingen ver uit elkaar liggen zijn sommige leerlingen meer talig dan anderen. Om dit probleem te ondervangen en alle leerlingen aan te spreken zijn er uitleg animaties en bijbehorende infographics van elk hoofdstuk ontwikkeld.

De buit

Van elk hoofdstuk van het boekje “naar de brugklas” is een animatie en bijbehorende infographic ontwikkeld. Op deze manier voorkomen we dat de minder talige leerlingen het boekje links laten liggen. In de infographic is het hoofdstuk kort samengevat en zijn er leuke illustraties bij de belangrijke onderdelen van een hoofdstuk. De animaties zijn te zien op de website voor groep 8 leerlingen en de infographics zijn gedrukt in het boekje.

de ontwerp opdracht
© Copyright 2019 - Studio Schurk