De koning

De gemeente Rotterdam vroeg na te denken over een campagne om de aanleg van Groene daken te stimuleren en de subsidie regelingen die de gemeente heeft onder de aandacht van de Rotterdammers te brengen.

Proforma visual identity i.s.m. Studio Schurk (Wendy van Veen)

klant is koning

klantvraag

Het Dilemma

Groene daken geven Rotterdam een groener aanzien, vormen een buffer bij regenafvoer en zorgen voor een langere levensduur van een dak. Een groen dak blijft koel in de zomer en warm in de winter. Daarnaast zijn groende daken erg goed voor de waterafvoer, wat in de stad nog wel eens voor problemen zorgt.

De gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groene daken in Rotterdam. Dit doen zij door het geven van subsidies voor de aanleg van een groen dak op je huis of bedrijfspand. Een groen dak heeft vele voordelen en deze wilde de gemeente dan ook graag naar voren brengen in de campagne ‘Groene daken’.

De buit

In samenwerking met Proforma visual identity ontwikkelde Studio Schurk een campagne om de aanleg van groene daken te stimuleren. De campagne bestond uit fotografie, drukwerk, een filmpje en zelfs de bestickering van trams! De infographics vormden een belangrijk onderdeel van de campagne. In de infographic zijn de voordelen van de aanleg van een groen dak te zien. Van de infographic is het ontwerp voor de tram afgeleid waardoor mensen snel veel informatie tot zich kunnen nemen.

de ontwerp opdracht
© Copyright 2019 - Studio Schurk