klant is koning

de koning

KCR investeert in creatieve en kritische Rotterdammers, die samen Rotterdam vormgeven. Met krachtig cultuuronderwijs voor alle Rotterdamse kinderen en jongeren. Scholen en culturele instellingen kunnen bij KCR terecht met vragen over hun cultuuronderwijs.

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) is de brug die onderwijs en cultuur verbindt in één van de meest dynamische steden van ons land. Zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen met cultuuronderwijs in aanraking brengen, dat is onze passie. Omdat goed cultuuronderwijs leerlingen klaar maakt voor de eenentwintigste-eeuwse maatschappij. Die vraagt immers om creativiteit, verbeeldingskracht en flexibiliteit.

het Dilemma

KunstKabel vraagt om aansprekende plannen waarin de eerste ervaringen van leerlingen met kunst en cultuur op school een spannend vervolg krijgen in 8-10 lesuren. De bedoeling van Kunstkabel is samen met de school die positieve ervaring met de klas in de buurt kunt doortrekken. Welke culturele initiatieven in de wijk of omgeving weten dat enthousiasme van de leerling vast te houden? Kunstkabel. Alle door de gemeente Rotterdam gesubsidieerde culturele instellingen die educatieve activiteiten aanbieden kunnen een plan maken voor een bedrag van € 20.000.

KCR kwam bij Studio Schurk om in een korte uitleg animatie duidelijk te maken wat Kunstkabel precies inhoud zodat deze explanimation op de website en bij presentaties gebruikt kan worden.

klantvraag
de ontwerp opdracht

de buit

Voor de uitleg animatie zijn we begonnen om samen met KCR een duidelijk verhaal te maken; het zogenaamde script van de animatie. We zijn begonnen met een illustratiestijl te maken die past bij de doelgroep van KCR. We hebben een animatie gemaakt van precies een minuut waarin we Kunstkabel hebben uitgelegd en proberen instellingen enthousiast te maken voor dit prachtige initiatief.

© Copyright 2019 - Studio Schurk