klant is koning

De koning

Digidac is een samenwerkingsverband van middelbare scholen die zich bezig houden met vragen van technische aard: wat is een didactisch zinvol gebruik van ICT? En hoe geven we dat vorm in scholen? Hoe zorgen we ervoor dat de kennis en inzichten breed gedragen worden?

Het dilemma

Met de verandering van de privacy wetgeving moeten scholen veel wijzigingen doorvoeren in het beleid rondom het werken met persoonsgegevens. Er worden in de dagelijkse gang van zaken veel, vaak onschuldige, foutjes gemaakt waardoor persoonsgegevens en wachtwoorden op straat kunnen komen te liggen. Maar hoe krijg je alle docenten snel en goed voorgelicht en kunnen fouten binnen de scholen voorkomen worden? In het kader van de maand van de privacy organiseerde Digidac een bijeenkomst voor de aangesloten scholen waarbij zij op een leuke inspirerende manier de informatie wilde overbrengen. Uit een brainstorm kwam toen het idee om 10 tips uit de protocollen te lichten waarvan een uitleg animatie / explanimation en infographic gemaakt kan worden. Door het kijken van een animatie is de bijeenkomst afwisselend en zijn docenten snel op de hoogte.

klantvraag

de ontwerp opdracht

De buit

We hebben een uitleg animatie / explanimation ontwikkeld, en daarvan een infographic afgeleid. De infographic wordt als poster in de scholen opgehangen en er is een hand-out flyer beschikbaar om alle informatie snel bij de hand te hebben. De uitleg animatie bestaat uit 10 tips om goed om te gaan met persoonsgegevens. Door te kiezen voor een uitleg animatie en infographic kunnen docenten op een leuke en snelle manier voorgelicht worden.

© Copyright 2019 - Studio Schurk