klant is koning

de koning

Bootjes en Broodjes is gevestigd in het centrum van Leiden, en wil dat toeristen en inwoners volop kunnen genieten van de mooie stad en het water. Bij Bootjes en Broodjes kun je mee met een leuke rondvaart door de stad, groepsvaarten doen of natuurlijk zelf een sloep huren. Wie zijn vaartocht helemaal compleet wil maken, kiest voor een bootje en een broodje met het brede aanbod aan catering mogelijkheden.

het Dilemma

Het is voor Bootjes en broodjes belangrijk dat er veilig wordt gevaren als mensen zelf een sloep huren. Maar hoe breng je op een leuke manier de regels over aan je klanten? Het personeel geeft uitleg bij de verhuur van een boot, maar dit is natuurlijk veel informatie en blijft niet altijd hangen. Er wordt al gebruik gemaakt van een vaarkaart in de boot, waarop alle informatie terug te vinden is. Maar wat is er nou leuker dan een uitleganimatie te ontwikkelen zodat klanten direct de regels kunnen zien?

klantvraag
de ontwerp opdracht

de buit

Voor de uitleganimatie zijn we eerst in de vaarkaart gedoken. We hebben de belangrijkste regels geselecteerd die zeker in de animatie moeten terugkomen. Deze regels hebben we opnieuw geformuleerd zodat dit leuke teksten oplevert voor een uitleganimatie. We kwamen zo op “de do’s en don’tjes van Bootjes en broodjes. Er zitten wat grapjes in de tekst en we maken gebruik van spreekwoorden. Vervolgens hebben we de character geïllustreerd en voorgelegd aan de klant. Nu de uitleganimatie bestaat uit do en don’t hebben we de tussenschermen gemaakt waarbij de character (samen met het kleurgebruik) steeds aangeeft of iets wel- of juist niet mag. Dit levert een uitleganimatie met humor op! De animatie is leuk om naar te kijken, duurt niet te lang en is duidelijk. De klant kan de uitleganimatie nu op de website plaatsen, gebruiken op social media en zelfs meesturen met boekingen!

© Copyright 2019 - Studio Schurk