De koning

De Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ) bestaat uit 3 middelbare scholen in Zoetermeer. Het Atrium is een school voor praktijk onderwijs, het Stedelijk College is een school voor VMBO en het Picasso Lyceum biedt onderwijs op alle niveau’s.

Proforma visual identity i.s.m. studio Schurk (Miriam Knijff)

klant is koning
klantvraag

Het dilemma

De websites van de scholen binnen de scholencombinatie waren hard aan vernieuwing toe. De websites waren sterk verouderd qua design, niet responsive of mobile ready. Daarnaast was het voor de klant een ingewikkeld proces om de website bij te werken. Voor het nieuwe cms is gekozen voor een WordPress website. WordPress is erg intuitief en gebruiksvriendelijk. De websites moeten op elkaar aansluiten maar wel een eigen identiteit behouden. Daarnaast was er hulp nodig met backups, onderhoud en het bijwerken van de websites.

De buit

Voor een scholencombinatie in Zoetermeer hebben wij in samenwerking met Cream voor drie scholen en de overkoepelende organisatie website’s ontwikkeld. De website’s bevatten een social media wall en een agenda die makkelijk bij te werken is door het personeel. Bij de invulling van de websites is veel aandacht besteed aan de gebruikerservaring. Omdat de scholen verschillende soorten bezoekers hebben is goed nagedacht over het interaction design: de indeling van de pagina’s en de menustructuur. De websites sluiten qua vormgeving en indeling op elkaar aan, maar behouden toch elk hun eigen identiteit door middel van fotografie en kleurgebruik. Studio Schurk verzorgde na afronding een kleine WordPress cursus voor de medewerkers die gaan werken met de website.

de ontwerp opdracht

© Copyright 2019 - Studio Schurk